Op zaterdag 21 augustus 2021 hebben we voor de eerste maal onder de professionele begeleiding van de Vlaamse reddingsfederatie de leerrijke én avontuurlijke activiteit ‘auto te water’ georganiseerd.

Dit zullen we in de toekomst meer doen, aarzel niet om ons een mailtje te sturen indien u voor de volgende sessie interesse heeft én schrijf uzelf, uw gezin of groep in voor een onvergetelijke dag!

PROGRAMMA (zie onderaan deze pagina) + hoogstwaarschijnlijk kan er die dag ook geSUPt worden !

Deze activiteit bestaat uit zowel een theoretische als praktische benadering hoe jezelf en je inzittenden te redden uit een drijvende en gezonken wagen , tevens zullen er reanimatietechnieken op het droge kunnen worden geoefend + gebruik van AED defribillator op oefenpoppen. + grote kans dat we de SUP boards ook uithalen die dag om te genieten van een SUP tochtje en uniek zicht op de de beoefenaars van auto te water.

Indien u reeds geïnteresseerd bent voor deelname die dag aan het Bloso domein te Hazewinkel, aarzel niet ons te contacteren via e-mail, er zijn beperkt aantal plaatsen, we houden ermee rekening om u in uw gewenste groep onder te verdelen.

Samenvatting: een heel leerrijke en avontuurlijke dag waarbij je je eigen grenzen leert kennen én verleggen. Ook interessant om waar te nemen hoe jij zelf reageert in dergelijke noodsituaties en deze ervaring neem je mee in de toekomst, is het niet in deze specifieke situatie dan wel bij bij correct en adequaat handelen onder stress of bedreiging in andere levensbedreigende situaties.

Iedereen neemt deel volgens eigen niveau en kunde. Er zijn geen verplichtingen om oefeningen uit te voeren als iemand dit niet (meer) ziet zitten. Zowel de mensen van RedFed die met hun reddingsduikers instaan voor de veiligheid, net als team Sup Meetjesland zien hierop toe zodat iedereen een veilige en leuke activiteit kunnen beleven.

This image has an empty alt attribute; its file name is GOPR5471-1024x768.jpg

Locatie: Sport Vlaanderen – Centrum HAZEWINKEL (zeilcentrum)

Programma :

10u20 : Aankomst (Ontvangst met kop koffie, thee, water)

11u00 tot 12u00 : Start PowerPoint presentatie en uitleg

aansluitend; middagmaal indien gewenst ( ongeveer 9€ pp apart te betalen (indien cafetaria open = zie covid-19 maatregelen die periode) – eigen picknick meenemen kan ook natuurlijk.

12u40 : Briefing en omkleden eerste 2 groepjes. (groepjes van 4 ) / andere groepen kunnen reanimatietraining + AED deribillator oefenen indien gewenst, toekijken naar de andere groepen kan ook altijd.

13u00 : Start praktijk ( 25 min. per groep van 4 ) 2 x ontsnappen drijvende wagen 2 x ontsnappen gezonken wagen 1 x drenkeling uit wagen halen of door wagen zwemmen.

Materiaal deelnemers : Slechte kledij voor in het water, slechte schoenen, droge reservekledij.

Watertemperatuur in die periode kan ongeveer 24°C zijn ( dus ATW zonder isothermische pakken ) ; Indien de temperatuur te laag is zorgen we voor extra isothermische pakken, deelnemers die zo’n pak hebben brengen dit zelf mee.

Alle deelnemers ontvangen een officieel certificaat van de reddingsfederatie.

De kostprijs zal u worden meegedeeld bij contactname met ons via e-mail of telefoon, aarzel niet om vrijblijvend te informeren.