SUP of Stand-up Paddleboarding is een vorm van golfsurfen en één van de meest populaire watersporten van het moment. Een belangrijke reden hiervoor is dat het snel is om aan te leren en gewoonweg een fijne ervaring teweegbrengt voor jezelf in het midden van de natuur. 

Met behulp van een peddel stuwen we ons al rechtstaand voort. Enerzijds verzorgen we stabilisatie met onze benen op de SUPboard en de peddel zal ons hier bij helpen in contact met het water. De core werkt ook actief mee net zoals onze armen waardoor het een totale inspanning is waar jezelf de intensiteit van kan bepalen en tevens de weersomstandigheden die gradatie kan laten toe- en afnemen.

We werken vrijwel altijd met ‘inflatable’ – opblaasbare boards aangezien deze vriendelijker zijn zowel voor jezelf bij een sporadische knieval / valpartij als voor het tegen een object aanvaren. Tevens zijn ze iets stabieler en een voordeel bij wintersup -> je staat iets hoger waardoor je droge voeten kan houden, handig als het water nog koud is.

Deze snel groeiende watersport kan je alle seizoenen beoefenen en heeft zelfs nog meer aan populariteit gewonnen sinds de Covid-19 crisis die aanving bij ons rond maart 2019. Het is namelijk een outdoor sport die in veilige omstandigheden beoefend kan worden. Tevens is het zeer leuk om deze allround fitness activiteit in de mooie natuur uit te voeren en sta je versteld welk ontspannend effect dit heeft op zowel lichaam als geest. Het is fun en gewoon fijn om op het water te zijn.

SUP kan je beoefenen op diverse waterlopen; kanalen, kreken, rivieren, zelfs op zee voor wat meer gevorderden.

Het is een aangename sport, is absoluut niet zo moeilijk als het er soms uitziet en je kan op diverse niveaus genieten van deze activiteiten zoals met vrije SUP Cruising, Yoga, individuele of groepsevents.

Toegankelijk voor diverse leeftijden. Onze ervaring leert ons dat kinderen vanaf 7 jaar dit individueel kunnen, mits het weer gunstig is (bij felle wind is de factor kracht niet te onderschatten. Stroming geen factor want met jonge kids gaan we niet op sterk stromend water). Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen mee vooraan op de board (na toestemming van de instructeur).

Drinken kan u meenemen en vastleggen vooraan op de sup, kledij aandoen die mag nat worden. Let op met bril en telefoon; op eigen risico.

Sowieso starten we met initiatie voor de mensen die een eerste keer komen proeven van deze sport. Eveneens zal er oog zijn voor persoonlijk contact en advies. Veiligheid in een persoonlijke sfeer en begeleiding vinden we zeer belangrijk. Daarom zal er steeds een instructeur / redder / personal coach aanwezig zijn op de SUP activiteiten. Niet alleen voor techniek advies, tevens om ten allen tijde de veiligheid van elke deelnemer te garanderen.

Bij onze SUP onderneming kunt u dus zowel terecht voor SUP initiaties / lessen, vrije SUP (beginners en gevorderden), (kinder)feestjes, teambuildings. Vrij verhuur zonder toezicht op een losse dag doen we niet. Dit voor uw veiligheid en de garantie tot kwaliteitsbehoud van ons materiaal.

Onze SUP instructeurs zijn heel ervaren en gedreven. Tevens een jarenlange werkervaring met zowel het coachen van kinderen als met volwassenen, van recreatief niveau tot topsportersniveau.

Begeleiding, coaching en FUN staan centraal.